Google Authenticator Alternatifi (AUTHY) - Humor Hat

Google Authenticator Alternatifi (AUTHY)

AUTHY NEDİR?

Authy bir Authenticator uygulamasıdır. Authenticator uygulaması sayesinde 2 adımlı doğrulama işlemleri için size 6 haneli şifreler üretilmektedir. Authenticator uygulaması sayesinde, hesaplarınız güvenli bir şekilde korunur. 

Bildiğiniz üzere son zamanlarda yaygın bir şekilde instagram, twitter, facebook, google vb. hesapları çalınıyor ve bunlardan en iyi korunma yolu bu Authenticator uygulamasını hesaplarınıza bağlamaktır.

Authy bağladığınız sosyal medya platformundaki hesabınızı, o platformun logosundan kolay bir şekilde bulabilirsiniz aşşağıdaki görselde gördüğünüz gibi


ve uygulama silinse de tekrardan erişim şağlayabiliyorsunuz. 1 den fazla cihazınıza bağlayarak kolay bir şekilde erişebilirsiniz cihazınıza ve üst düzey Encrypted (şifreli) Keyleriniz hiç bir yerde paylaşılmıyor. Uygulamaya girerken 1 şifre daha girmenizi istiyor ve bu sayede hesabınız güvende oluyor. 

AUTHY İNDİRME LİNKİ : https://authy.com/download/ SİTESİNDEN ULAŞABİLİRSİNİZ UYGULAMAYA

SMS DOĞRULAMASI GÜVENİLİR MİDİR?



Cevabımız kesinlikle de hayır çünkü sms kodunuzu alabilecek bir yazılımı cihazınıza farkınızda olmadan indirmiş olabilirsiniz ve bu sayede saldırgan hesabınıza erişebilecektir. Banka hesaplarınızda Authenticator desteği olmadığı için bi nebzede olsa sms doğrulaması kullanmak işe yarayabilir. 

AUTHENTİCATOR GÜVENLİ MİDİR?

Authenticator doğrulaması kullanmak, hesabınızın güvenliğini üst düzeye çıkarmanıza yarar. Her Authenticator uygulamasının güvenli olduğu söylenemez buna örnek Google Authenticator diyebiliriz.

NEDEN GOOGLE AUTHENTİCATOR GÜVENLİ DEĞİL?


Google Authenticator ilk çıktığı zamanlarda gerçekten çok işe yarar bi uygulamaydı fakat google bu uygulamasına artık yeterli yatırım yapmadığı için bu uygulamanın kötü olduğunu söyleyebiliriz. Google Authenticator uygulamasını sildiğiniz zaman bütün Authenticator bağlamış olduğunuz hesaplara erişiminiz kesilmiş olur ve bu uygulamayı en kötü yapan bi özellik, çok yakın arkadaşlarımın başına gelmiş bir durum ve bu şekilde bir çok hesaplarına ulaşamadıkları olmuştu.



Yorum Gönder

0 Yorumlar