Dohela İle Röportaj - Humor Hat

Dohela İle Röportaj

DOHELA İLE KEYİFLİ RÖPORTAJ 

Merhaba HH takipçileri bugün sizlerle yeni bir kategori olarak açtığım "Röportaj" serisinin ilk konuğu Dohela (Lulz) ile yaptığımız makaleyi paylaşacağım. Bu seriyi şubat ayında başlatıcaktım fakat Dohela askere gidecek olduğundan erkenden açmak zorunda kaldık ve ilk konuk olarak onu ağarladık. Kendisi hakkında benim fikirlerim 

"Kendisi ile 1.5 seneden beridir arkadaşız ve çok ciddi birisi olarak görünse de arkadaşlarına karşı samimi birisidir. Sanal ortamda iyi icraatlere imza atmış birisi ve kendisi bir süre Spyhackerz.org da yönetcilik yaptı. Korkusuz olarak gördüğüm nadir insanlardandır. Sapasağlam git sapasağlam gel kardeşim. Hayırlı Teskereler <3" 


1-) İlk önce bizlere kendinden bahseder misin?


Nickim Dohela sanala 2013 yılında deccal.org ile başladım ilk göz ağrımdı yaklaşık 2 3 sene orada zaman geçirdim öğrendim kendimi geliştirdim hatta o zamanın ilk icraatim Erciyes üniversitesinin Web Sitesine index basmak oldu o zamanlar korkusuzdum her neyse yıllar sonra 2016'da deccal.org adminiyle kavga edince banlandım kendime yeni bir forum aramaya başladım ve SpyHackerz ı buldum üye oldum kaynaşmaya çalıştım tabi o zamanlar forumda chat yoktu Skype üzerinden konuşuyorduk ahhh ne güzel günlerdi neyse uzun lafın kısası hayatım böylelikle SpyHackerz'da geçmiş oldu.


2-) Uzun süreli bi sanal hayatın olmuş ve sanalı iyi gözlemlemiş birisi olarak şuanki sanal alem hakkında ne düşünüyorsunuz?

Şuanki sanal alem hakkında hiçbir şey düşünmüyorum çünkü düşünmek için o kadar da iyi değil beni kimse yanlış anlamasın ama eline bilgisayar alan sanala giriyor 2 video izleyip chate gelen Sanalcıyım Hackerım diye geziyor ama beni sanaldan kopartan şey "Social Media Expert"lerinin çoğalması oldu yaptıkları icraate icraat denecekse tabi her neyse çok fazla sallamak istemiyorum onlara ekmeğindeler onlarda anlıyorum ama eskiden böyle değildi kimin kimden daha iyi olduğunu Zone Kayıtlarıyla öğrenirdin ama artık öyle bir olay yok dediğim gibi ben Sosyal Medya için biraz geri kafalı kaldım ayak uyduramadım o yüzden şuanki sanal sadece sanal arkadaşlık ve dostluk yoktur her şey ticaridir.


3-) Sanalın sosyal medyacı ile dolması beni de rahatsız ediyor ve bunca türeme hiç bir bilgi bilmeden bilmişlik taslaması beni kanser ediyor. Şu anki sanaldaki veya yeni başlamış olanlara tavsiyelerin varmı?

Evet kısaca şöyle Sosyal medya size para kazandırır evet ama şöyle ki yaptığınız icraatten sonra "hacker oldum ben" diye geçinmeyin yaptığınız sosyal mühendislikten ibaret hiçbir kodlama bilmeden hiçbir dil bilmeden ortalıkta geziyorsunuz gidin en azından biraz kodlama dili öğrenin sadece sosyal medya ile kısıtlı kalmayın.

4-) Telefonunu termux yükleyen hemçk*rt oluyor malesef :d  Sana göre yaptığın en büyük icraat hangisiydi?

Bana göre yaptığım en büyük icraat Erciyes Üniversitesine bastığım indexti ama bunun yanında brezilya oparetörleri ve israil sağlık siteleriydi.

5-) Yakında askere gideceğin bilgisini aldık, askerlikten inşallah sağ salim geldikten sonra tekrardan eskisi gibi sanalda aktif olucak mısın yoksa reel hayatına devam mı ediceksin?

Sanalın durumuna bağlı sende biliyorsun ki toxiclik çok fazla eğer bu toxiclik geldiğimde azalırsa sanalda tekrar ismimi sağlam bir şekilde duyurmayı düşünüyorum ama böyle giderse ben bu sanalda yokum.


Kendisine teşekkür ederim, bize vakit ayırdığı için :)


Yorum Gönder

4 Yorumlar