Dark Web'e Güvenli Bir Şekilde Erişmek - Humor Hat

Dark Web'e Güvenli Bir Şekilde Erişmek

Google, internetin yalnızca küçük bir bölümünü dizine ekler. Bazı tahminlere göre web, Google'ın arama sonuçlarında döndürdüğünden 500 kat daha fazla içerik barındırıyor. Bir sorgu yazdığınızda Google ve diğer arama motorlarının döndürdüğü tüm içerikler "dark web " olarak adlandırılır.

Dark web, derin ağın küçük bir bölümünü oluşturmaktadır. Dark web, kasıtlı olarak gizlenmiş web sitelerinden ve hizmetlerden oluşur. Dark Web'in hem sahipleri hem de kullanıcıları anonimdir. Dark net'teki her şey yasa dışı olmasa da, internetin kara borsalarının, bilgisayar korsanlarının forumlarının, kötü amaçlı yazılım satıcılarının ve diğer yasa dışı etkinliklerin çoğunu burada bulabilirsiniz.

Dark Web Nedir?

Dark web derin ağın kasıtlı olarak saklanan küçük bir parçasıdır web siteleri ve veri yok tipik erişmek için özel bir alet gerektirir.

Dark web ile en çok ilişkilendirilen site türü, narkotik, ateşli silahlar ve çalıntı kredi kartı numaraları gibi yasa dışı ürünlerin alınıp satıldığı pazar yerleridir. En karanlık köşeler, tetikçi kiralamak, insan kaçakçılığı yapmak ve çocuk pornografisi alışverişi yapmak için kullanılır.

Bununla birlikte, karanlık web, anonim olarak erişilebilen içerik ve veriler içerir. Bir blog, forum, sohbet odası veya özel oyun sunucusu olabilir.

Karanlık ağın güzelliği anonimliktir. Gerekli önlemleri aldıkları sürece gerçek dünyada başkasının kim olduğunu kimse bilemez. Kullanıcıların kimlikleri, hükümetlerin ve şirketlerin meraklı gözlerinden korunur.

Dark web ve Tor, Edward Snowden'ın kendisi de dahil olmak üzere, gazeteciler ve muhbirler tarafından hassas bilgi alışverişinde bulunmak için sıklıkla kullanılır. Örneğin Ashley Madison veri dökümü, yalnızca Tor kullanıcılarının erişebildiği bir siteye gönderildi.

Dark Web'e Güvenli Bir Şekilde Nasıl Erişilir?

tor diyagramı

Dark webin büyük çoğunluğuna erişmek için Tor'a ihtiyacınız olacakTor, kullanıcının internet bağlantısının yönlendirildiği bir gönüllü aktarım ağıdır. Bağlantı şifrelenir ve tüm trafik, dünyanın dört bir yanındaki röleler arasında sekerek kullanıcıyı anonim hale getirir.

Tor Tarayıcıyı Alın

Tor'a erişmek için buradan indirin. Bir VPN ve mevcut tarayıcınızın özel/gizli modunu kullanarak Tor Tarayıcı indirmenizi gizlemek isteyebilirsiniz.

tor tarayıcı şubat 2020

Firefox tabanlı Tor Tarayıcı, hem açık web'de hem de karanlık web'de gezinmenizi sağlar. Tüm trafiğiniz otomatik olarak Tor Ağı üzerinden yönlendirilir. Cihazınıza kötü amaçlı yazılım, casus yazılım veya başka bir virüs indirme riskini almamak için Tor Tarayıcı'yı yalnızca resmi web sitesinden indirdiğinizden emin olun.

Resmi olarak Tor Tarayıcı yalnızca Windows, Mac, Android ve Linux'ta kullanılabilir. Birçok uzman, Tor Ağı'nı kullanan üçüncü taraf mobil tarayıcıların kullanılmamasını tavsiye ediyor. Üzgünüm, iOS kullanıcıları.

Ek güvenlik: Bir VPN kullanın

Tor düğüm IP'leri herkese açık olduğundan, İnternet sağlayıcıları ve web siteleri Tor'un ne zaman kullanıldığını algılayabilir. Web siteleri sizi tanımlayamasa ve ISS'ler internet trafiğinizin şifresini çözemese de Tor'un kullanıldığını görebilirler. Bu, şüphe uyandırabilir ve istenmeyen dikkat çekebilir.

nordvpn pencereleri

Tor'u özel olarak kullanmak istiyorsanız, bir VPN veya Tor Bridges (genel olarak dizine eklenmemiş Tor düğümleri) kullanabilirsiniz. Özellikle ABD'deki Tor kullanıcıları, daha hızlı ve daha güvenilir olacak bir VPN kullanmak isteyebilir.

Dark web için bir VPN kullanırken, ISS'niz bir Tor düğümüne bağlı olduğunuzu göremez, yalnızca bir VPN sunucusuna giden şifreli bir tünel.

Karanlık ağda gezinme

Artık Tor'unuz olduğuna göre, karanlık ağa erişebilirsiniz. Dark web sitelerine “Tor gizli servisleri” denir ve URL'leri ile normal web sitelerinden ayırt edilebilirler.

“.com” veya “.org” yerine, dark web adresleri üst düzey alan adı olan “ .onion ” ile ayırt edilebilir.

tor tarayıcı wikileaks url çubuğu

Açıkçası, bu .onion web sitelerini bulmak, Google arama sonuçlarında görünmeyecekleri için ilk zorluktur. Bu web siteler için ayrı arama motorları vardır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar