Sanala Yeni Başlayanlara Tavsiyeler - Humor Hat

Sanala Yeni Başlayanlara Tavsiyeler

 


       

      Herkese tekrardan merhaba arkadaşlar uzun süren bir aradan sonra tekrardan makale yazmaya başladım. Boş vakitlerimde sizi bilgilendirmek için makaleler yazacağım (tabi üşenmezsem :d) Bu yazacaklarım gerçekten çok önemli, sanalda uzun süre boyunca olan birisi olarak size gerçekten çok önemli bilgiler aktaracağım. Makaledeki yyazım yanhnlislları icin kusuara bakmsyin arksdaslar :) 


1. Adım: Sanala Giriş


Şimdi arkadaşlar sanala "İnstagram Hesap Nasıl Çalınır" diye aratarak bu pisliğin içine dahil olmadığınızı varsayarak anlatıyorum. Burası zamanı gelince eğlence yeri, para kazanma yeri ve cehennem olabilir sizlere. İlk defa bilgisayar başına oturmuş ben heçK*Rt olmak istiyorum diyorsanız  ilk önce kendinize bi alan belirlemelisiniz yani bir işin ucundan tutarak başlıyabilirsiniz. Sizlere aklıma gelen sanal ortamdaki insanların yaptığı işleri aşşağıda sıralıyacam ve aralarından beğendiğinz bir tanesini seçip araştırarak başlıyabilirsiniz.


1. Web Hacking 


Hedef web sitenin zafiyetlerini tespit edip ve bunları kullanarak saldırı gerçekleştirip hedef web siteye erişim elde etmektir. Geleceği olan bir alan olduğunu düşünüyorum, fakat biraz zahmetli bir yol. Birden fazla zafiyet var ve bu zafiyetlerin çoğuna hakim olduğunuz durumunda istediğinizi elde etmeniz kolaylaşmış olucaktır. 
 

2. Malware



Trojan, Keylogger, Botnet, Bitminer... gibi zararlı yazılımları kullanarak hedef bilgisayara saldırmaktır. Ne çok kolay ne de çok zor bi alan,  sosyal mühendislik yeteneğiniz iyiyse sizin için çok eğlenceli olabilir :) 

3. DDoS Attack


Botnet, Stresser, Sloworis, Hulk.py gibi yazılımları kullanarak hedef makinayı çökertmektir. Yazılım alanında kendinizi geliştirerek kendi yazılımınızı kodlayıp bu işten güzel paralar kazanabilirsiniz.  


4. Sosyal Medya


 İnstagram Facebook, Twitter... gibi sosyal medya plaformlarında uzmanlaşıp kendinize gelir kaynağı edinebilirsiniz. (Çoğu yöntemin fixlendiği bu alanı sizlere tavsiye etmem çünkü artık eskisi gibi istediğinizi elde edemiyorsunuz.)

5. Yazılım Kodlama    



Benim önerdiğim ve geleceği açık olan bir alan. Bir zararlı yazılım veya bir site kodlayabilirsiniz. Aklınıza gelebilecek çoğu şeyi yapabileceğiniz bu alanda legal veya illegal olarak hayatınıza devam edebilirsiniz (tercihim legal ilerlemenizdir) 

6. Webmaster



Bir websitesinin SEO,Güvenlik,Performans... ayarlarını yaparak o websitesinin gelişmesini sağlar. Kısacası websiteleriyle uğraşıcaksınız. Başlangıç olarak biraz zor olabilir fakat öğrendikten sonra size çok tatlı gelicektir.


Yukarda belirttiğim alanlardan bir veya birden fazlasını seçerek başlıyabilirsiniz. Başlamadan önce seçtiğiniz şeyi daha detaylı araştırıp başlamasınız ben kısa bilgiler verdim sadece.


2. Adım: Öğrenmek


Seçtiğiniz alanda uzman olmak istiyorsanız ilk öncelikle hevesinizin olması gerekli, şimdi bir örnek üzerinden size anlatım yapıcağım, diyelimki Malware alanında kendinizi geliştirmek istiyorsunuz, googlede malware hakkında biraz araştırma yapıp videolar izleyebilirsiniz. Udemy ve Youtube gibi platformlar sizin çok işinize yarıycaktır. Kendinizi dahada geliştirmek istiyorsanız yabancı forumlarda araştırmalar yapabilirsiniz, Türk hack forumlarında artık sizin işinize yarıycak bilgiler olduğunu düşünmüyorum artık (tabi yinede göz atabilirsiniz tavsiyem TurkHackTeam forumundaki makaleleri okumanızdır.)

3. Adım: Gelişmek 


Artık seçtiğiniz alan hakkında belli bilgiye sahip olduğunuzu varsayarak anlatıyorum. Gelişirken öğrendiğiniz şeyleri sürekli pratiğe dökün, yani yazılım öğreniyorsanız bir şeyler kodlayın öğrendiğinizi uygulayın, İyi arkadaşlar bulun kendinize hata yaptığınız zaman arkadaşlarınızdan veya başkalarından yardım istiyebilirsiniz. Hiç kimseye güvenmemenizi de öneririm çünkü sanaldaki çoğu insan yapmadığı şeyleri yapmış gibi gösteriyor, çok bilgili zannettiğiniz kişiler aslında hiç bir şey bilmeyebiliyorlar. 

4. Adım: Arkadaş Ortamı


Bana göre en önemli nokta burası olabilir, "internet alemindeki arkadaşlarınıza güvenmeyin" bunu her arkadaşınız için söyliyemem fakat arkadaşlarınıza çok dikkat etmelisiniz, size yanlış yapan arkadaşınızla iletişiminizi derhal kesip çevresindeki diğer insanları uyarmalısınız, kimseye kazık atmayın, size kazık atanıda affetmeyin. Doğruluğundan emin olduğunuz arkadaşlarınızla sürekli beraber takılın ve o kişilere yanlış yapmayın.


Kendi Görüşlerim Ve Tecrübem

Arkadaşlar vaktinizi boşa harcamayın, size para kazandırmayacak veya sizi geliştirmeyecek şeylerden uzak durun. Vaktinizi forumlarda adminlik yaparak veya sohbet ederek geçirmeyin. Bunun yerine sürekli araştırma yapın, Udemy veya Youtubeden videolar izleyin, Vaktinizi güzel değerlendirin, Tanımadığınız kişilere sakın güvenmeyin özelliklede ticaret yaparken çok dikkatli olmanızı öneririm.


Son olarak, arkadaşlar kimse size paranın kolay yoldan nasıl kazanılacağını söylemez bunu sizin bulmanız lazım ve yardıma ihtiyacınız olursa instagram veya telegramdan bana ulaşabilirsiniz her türlü konuda yardımcı olmaya çalışırım buraya kadar okuduysanız gerçekten azminizin olduğunu düşünüyorum :)






Yorum Gönder

3 Yorumlar